Нинова: МС не е обсъждал приемането на Национален план за въвеждане на еврото

NetNews

На последното си заседание Министерският съвет не е обсъждал приемането на Национален план за въвеждане на еврото. Това обяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Точката бе залегнала в проектопрограмата на заседанието, разпространена вчера от пресслужбата на Министерския съвет, а като неин вносител бе посочен вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

„Не сме разглеждали такава точка, нито е вземано решение по такъв въпрос“, обясни Нинова, цитирана от БТА.

От думите ѝ не стана известно как и по каква причина точката е отпаднала от дневния ред.

Темата вчера бе обсъждана и в Народното събрание, където коалиционният партньор „Има такъв народ“ изрично поиска по нея да работи законодателният орган. От партията се позоваха на коалиционното споразумение, където е записано, че еврото трябва да бъде въведено след анализ и мащабна информационна кампания.

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Корнелия Нинова участваха вчера в среща с представители на работодателските организации във връзка с цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки.

По думите на Нинова сред обсъжданите теми са били: България да бъде изключение от европейското ембарго върху Руския петрол; енергийната помощ за бизнеса да продължи през април; евентуално премахване на акциза върху газа: увеличение на прага за регистрация на фирмите по Закона за ДДС.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Привърженици на "Възраждане" блокираха входа на завод „Арсенал“

Привърженици на „Възраждане“ блокираха единия вход на оръжейния завод „Арсенал“ АД, а по-късно и централната улица на Казанлък, съобщава БТА. Протестиращи попречиха на камиони да изнасят оръжие от завода. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов припомни, че от вчера партията е обявила гражданско неподчинение. „Възраждане“ призова всички към гражданско неподчинение: Ако […]