Нинова: Най-голямата корупция е в ДКК

NetNews

Една от най-големите корупции е в „Държавна Консолидационна Компания“, коментира вицето и министър на икономиката Корнелия Нинова.  

Тя заяви, че целият доклад на Сметната палата от проверката, която е възложена от Народното събрание на компанията, е пратен на прокуратурата.

„Вие сте възложили проверка на Сметната палата в компанията, но няма да видите резултат от проверката, която сте възложили, на мен като принципал на ДКК също ми се отказва да получа доклада за резултатите от проверката. Знам от Съвета на директорите на ДКК, който има право да го получи, че всяко изречение от доклада на Сметната палата е състав от НК“, обърна се тя към депутатите.

По думите й май няма друг случай в историята на Сметната палата цял доклад да бъде засекретен и предаден на прокуратурата за извършени престъпления.

„Обикновено в докладите има констатации за съмнения за престъпление, те се вадят и  се дават на прокуратурата, а останалата част от докладите се праща в НС и се публикува. За пръв път целият доклад е изпратен в прокуратура със съмнения за престъпления“, посочи Нинова.  

„Аз съм получила писмо от Сметната палата, в което ми се казва като принципал на ДКК, че не могат да се огласяват данни до приключване на наказателното производство, поради това одитният доклад не може да ви бъде предоставен и ще ми бъде даден след приключване на наказателното производство, което може да продължи 28 години“, оплака се тя.

Нинова призова депутатите да излъчат група от всички ПГ и да се реши този проблем, защото той е прецедент, но няма да остане единичен.

„В този доклад са ми дадени предписания да взема мерки, ако не го направя, ще бъда обвинена в безстопанственост, а ако го направя, ще бъда обвинена, че съм го прочела и съм нарушила закона“, оплака се вицето.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Из историята на ТМТ/ПТГ "Иван Райнов" - Ямбол: 60-те, 70-те и 80-те години на ХХ в.

Макар и трудни, първите години са успешни за ямболския Техникум по механотехника. Съвсем закономерно, десетина години след създаването си учебното заведение е вече образцов техникум. Особена заслуга за това има директорът Тодорка Куртева, поела поста през 1959 г. По нейно време е построена вто­ра­та част на учеб­на­та сгра­да, съ­дър­жа­ща 10 учеб­ни ка­би­не­та, зри­тел­на за­ла, биб­ли­о­те­ка, сто­ло­ва с кух­нен­с­ки блок. В при­зем­ния етаж са раз­по­ло­же­ни учеб­ни­те ра­бо­тил­ни­ци по ме­та­ло­об­ра­бот­ва­не. В училището се обучаван вече ученици не само от Ямболски, но и от други окръзи. Разраства се и учителският колектив.