Нинова: Направих всичко по силите си, оттук нататък отговорността е на президента

NetNews

„Направих всичко по силите си. Оттук нататък отговорността е на президента“. Това написа лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова във Фейсбук. По-рано през деня стана ясно, че БСП ще върне неизпълнен третия и последен мандат на президента. Причина за обрата в решението на левицата бе фактът, че депутатите отхвърлиха от дневния си ред проекторешението, внесено от „БСП за България“, за приемане на законодателна програма на парламента за периода юли-декември 2022г.

„Днес след като обявихме, че утре връщаме мандата неизпълнен, ми се обадиха разтревожени десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители, граждани“, споделя Нинова. И уточнява: „Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание. Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър“.

Тя припомня, че е предложила парламентът да продължи работа до 15.08 и БСП да задържи мандата дотогава. „Нападнаха ме, че нарушавам Конституцията, и че го правя от жажда за власт за още две седмици. Предупредих какво ни чака без председател на КЕВР. Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт“, пише Нинова.

„Внесох програма и закони, които щяха да решат много от проблемите. Днес даже и не ги допуснаха в дневния ред на парламента“, споделя още лидерът на левицата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бежанци от Украйна са настанени на круизен кораб в Шотландия

Украински бежанци, напуснали родината си след руското нападение на Украйна през февруари, бяха настанени на круизен кораб, закотвен край Единбург, съобщи шотландското правителство, цитирано от Франс прес. Те пристигнаха вчера на специално наетия от властите круизен кораб „Виктория“, който може да приеме от 1600 до 1700 души в 739 каюти. […]