Нинова: От 4 години работим да сме алтернатива на ГЕРБ

NetNews

Парламентът се превърна в място за приемане на лобистки закони, на закони в ущърб на хората, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Още от деня" на Българската национална телевизия.

Тя даде за пример Кодекса на труда и увеличаването на извънредното работно време, което ощетява трудови права на работещи хора или "закона, с който тихомълком се опитаха да разрешат отново строителството по Черноморието и да узаконят незаконните строежи на Алепу и други".

"Няма как с нашите гласове тази политика да стане възможна и тези закони да минават. Това е нашият бойкот", посочи тя.

"Ние освен да не позволяваме да минават такива закони в ущърб на хората, имаме задача да предлагаме алтернатива с грижа за хората. Затова предложихме алтернативен бюджет, почти по всяка тема имаме своите предложения. Но не ни чуват. Почти нищо от това, което предлагаме, не се приема", каза още Нинова.

"Извънпарламентарна партия не прави 284 алтернативни предложения по бюджет на правителство. Да не говорим, че може би няма друга такава практика и друга партия, която да е предлагала алтернативен бюджет, ние го правим 4-та година. Извънпарламентарна партия не говори в продължение на 3 дни и денонощия почти по бюджета в защита на своите алтернативни предложения срещу 5 минути говорене от управляващите. По-скоро по бюджетната процедура те се държаха като извънпарламентарна партия. Едно-две изказвания по процедурни въпроси, не по политики", допълни тя.

Лидерът на БСП изтъкна, че социалистите работят от 4 години да са алтернатива.

"Дали сме такава, ще решат българските граждани на изборите. Работим още от първата година на този мандат, когато отказахме да станем съпридружни на тази коалиция на управление. Знаете, че имахме предложения да бъда председател на парламента, да имаме министри. Не само това, реформата в партията, която направихме, мисля, че показа едно алтернативно мислене за ролята на политическите партии в българския обществен живот", коментира още Нинова.

По думите ѝ БСП е единствената партия, която в момента слага на масата конкретни предложения за политики и реформи преди изборите.

"Имам предвид – бюджета, "Визия за България", Националния план. Вие често ни питате "С кого ще се коалирате преди и след избори". Отговорът, който даваме, е: нека да видим другите партии какви програми предлагат. Никой още не е извадил на масата нещо за разговори. Какво ще правим в здравеопазването? Какво ще правим в образованието, как ще стимулираме икономиката след тази криза", коментира още Нинова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 11.12.2020 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Очертават се проблеми в работата – изпитание за волята и човешките ви качества. Тежко започвате деня, но с малко повече упоритост и голяма доза усмивки, ще сложите всичко по местата. Телец Хората около вас ще ви създават доста инфарктни ситуации или поне вие ще ги възприемате […]