Нинова разговаря с Тиери Бретон

NetNews

На 18 май в Брюксел ще се обсъжда стратегията за действие на Европейския съюз в газовата криза. Това е съобщил еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон в разговор, проведен по негово искане, с вицепремиера Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Според съобщението Нинова и Бретон са дискутирали възможността държавите членки да се обединят и да закупят заедно количества газ, за да се постигне по-ниска цена, както и данъчни облекчения чрез намаляване на ДДС и акцизи.

Вицепремиерът е представила искането на българската индустрия за таван на цената на газа и покриване на разликата от държавата. Бретон е уверил, че съвместно ще се търсят възможните алтернативи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Българин стана „Играч на сезона“ в Англия

Българинът Димитър Митов официално бе избран за „Играч на сезона“ в клубния си Кембридж Юнайтед, след като кампанията английската Лига 1 приключи. Отборът му финишира на 14 място в шампионата, но благодарение на неговите изяви се задържа в средата на таблицата, за да може и догодина да се бори за […]