Нинова скочи на своите: Станишев и Йончева гласуваха за Истанбулската конвенция

NetNews

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини в предателство на битката на левицата срещу джендър идеологията евродепутатите от партията Сергей Станишев и Елена Йончева.

Причината за това стана ратификацията на Истанбулската конвенция в ЕП вчера.

„Нашите евродепутати Сергей Станишев и Елена Йончева са гласували за, а останалите колеги от БСП са се скатали. За тези хора наши и ваши, няма Конституция на България и мнение на КС, а утре Станишев организира конференция за модерното ляво, а там ще отидат и депутати, и кметове, и служебното правителство. Това ли е модерното ляво – трети пол различен от мъжки и женски“, скочи тя.

Още по темата

10 май 2023 19:16

42

Според нея битката на БСП срещу джендър идеологията е част от срива на БСП на изборите, защото срещу партията има силна машина. Нинова призова депутатите да подкрепят референдума, който левицата организира срещу джендър идеологията.

„Вашият подпис днес е инвестиция в живота, а това означава и за бъдещето на България“, обърна се тя към законотворците.

Нинова припомни, че БСП спря ратификацията на Истанбулската конвенция в българския парламент.

„От този момент върху нас се изсипа огънат на Ада, натиск от вън, компромати срещу БСП, запалихи от ПЕС за изключване, осмиване на БСП, че е остаряла, ретроградна, консервативна за това, че защитава мнението на всички вероизповедния, Конституцията и 85% от българското население“, каза Нинова.

Тя призна, че то а е била и най -тежката битка в политическия й живот.

„При обсъждането на всеки пакет санкции Министерство на икономиката и останали ресорни министерства правят прогнози и отчитат какъв би бил на база статистическите данни ефектът от този санкционен ефект. Навсякъде където виждаме, че икономиката на България може да бъде засегната сериозно ние сме взели отношение“, каза още служебният министър на икономиката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радостин Василев се отказа от депутатския си имунитет и ще бъде обвинен за принуда

Депутатът от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) Радостин Василев е подал декларация, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство, съобщи председателят на Народното събрание Росен Желязков. „Току-що депозирах в деловодството декларация за отказ от имунитета си като народен представител“, потвърди и самият Василев от парламентарната […]