НКП на Левски свали доверието си от Сираков и обяви „Сезон на протеста“

NetNews

От Националния клуб на привържениците на Левски (НКП) и сдружение „Левски на левскарите“ се обединиха в обща позиция, в която обявиха, че свалят доверието си от мажоритарния собственик на „сините“ – Наско Сираков.

Привържениците на 26-кратните шампиони обявяват и „Сезон на протеста“, докато легендарният нападател на „сините“ не напусне клуба.

Публикуваме позицията на НКП и „Левски на левскарите“ без редакторска намеса:

„Националният клуб на привържениците на Левски“ (НКП) и сдружение „Левски на Левскарите“ свалят официално доверието си от мажоритарния акционер на „ПФК Левски“ АД Наско Сираков, което му гласуваха като пазител на акциите на Клуба през 2020 г. Същевременно се обявява „Сезон на протеста – Сираков вън!“, който ще продължи до неговото напускане на Клуба.

Основните причини за това са следните:

1. Сираков не спасява Левски, а го е превърнал в семеен бизнес.

2. Сираков де факто подари клуба на спонсора, нещо невиждано в световен мащаб.

3. Сираков изгони лично Станимир Стоилов и Иво Ивков, защото пречеха на далаверата. Те са единствените, които имаха футболна и финансова идея как да измъкнат Клуба от безкрайния ужас.

4. След почти 10 милиона лева приходи от привържениците, махна техния представител Петър Ганев и направи Клуба непрозрачен.

5. Сираков и спонсорът се хранят с нашите и вашите дарения и парите, които харчим за Левски.

Цветовете на протеста са жълто и малиненочервено като първия екип на Левски.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германия ще издаде документ за стратегия по отношение на Китай

Днес германското правителство планира да публикува дългоочакваната си стратегия по отношение на Китай, съобщи германският министър на външните работи, Аналена Бербок. Това стана ясно по време на нейното присъствие на срещата на върха на НАТО в Литва. Бербок заяви, че Германия желае да живее в мир и свобода заедно с […]