Нова сериозна оферта за Интер – сделката може да надхвърли над 1 млрд. евро

NetNews

Британската инвестиционна група BC Partners води разговори за закупуването на миланския гранд Интер. Инвеститорите имат сериозни интереси в развитието на своето влияние в италианския футбол, а сделката може да надхвърли над 1 млрд. евро.

Припомняме, че консорциум, включващ CVC, Advent и италианския фонд FSI, подкрепен от държавата, купи 10% дял в медийната компания, която се занимава с футболните права на Серия "А" за 1,7 милиарда евро.

Един от източниците на "Ройтерс" обаче е на мнение, че от фамилия Жанг са склонни да се разделят единствено с миноритарен дял от Интер, но не и да предоставят на нов инвеститор прякото управление на клуба. Говори се за 40%, които биха стрували около 500 млн. евро.

Financioal Times потвърждава, че китайците спешно търсят суми от порядъка на 200 млн. евро за запълване на празнини в бюджета. За изминалата финансова година, от Интер отчетоха загуби от над 102 млн. евро.

Ares, Fortress, Equit и Arctors са част от другите инвеститори, за които се смята, че имат сериозен интерес към сделки за различни проценти от "нерадзурите".

Наскоро, BC Partners, като главни акционери в "Юнайтед груп", завърши процеса по придобиването на "Нова Броудкастинг груп".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мая Манолова и “Отровното трио” стават “Изправи се! Мутри вън” (ВИДЕО)

“Изправи се.БГ” на Мая Манолова и “Отровното трио” искат да участват на предстоящите парламентарни избори под името “Изправи се! Мутри вън”, това стана ясно от брифинг на двете формации, даден днес. Беше уточнено, че предстои регистрация на наименованието в Централната избирателна комисия, като учредителите на обединението са категорични, че названието […]