Новини за задържаните в завод „Арсенал”

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Прокуратурата е повдигнала обвинения на задържаните в завод „Арсенал” в Казанлък. Тримата чуждестранни граждани – двама литовци и един руски гражданин, са обвинени в изнасяне на чувствителна информация.

Грози ги до 6 години затвор и глоби от 200 000 лева, ако се докаже, че без съответен лиценз или разрешение са изнесли военна технология.

Същевременно прокуратурата започна и разследване на лица от МВР и ДАНС, които са позволили разгласяването на чувствителна информация по шпионския казус, без да има разрешение за това. Казусът касае отбранителната способност на България, заявяват от държавното обвинение. Изнесените данни са по разследване за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Окръжната прокуратура в Стара Загора изготви предложение до главния прокурор за възлагане на разследването в друг съдебен район.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Apple вече продава новия си часовник

Apple представи седмото поколение на своя смарт часовник Watch Series 7 на есенното събитие състояло се на 14 септември тази година, но без да разкрива подробности за цената и наличността на устройството. По-рано този месец ви информирахме, че първи поръчки най-вероятно ще се приемат от 8 октомври с първи доставки […]