Вигенин на финала на кампанията: Нашата битка е обща и ние успяваме, защото сме отбор

NetNews

С внушителен митинг на открито в сряда, 7 юли „БСП за България“ финализира предизборната си кампания в Ямбол. В събитието се включиха всичките осем кандидати за народни представители на коалицията в областта, членове и симпатизанти от общините Ямбол, Елхово, „Тунджа”, Стралджа и Болярово.

„Ние предлагаме сигурност в промяната, защото можем и знаем кака. През последните години бяхме единствената политическа сила,  която не позволи подмяна на демокрацията с мафиотско-олигархичния модел. Отговорността и разумът на социалистите в България бяха движещата сила за началото на промяната. С тези думи председателят на БСП – Ямбол Катя Георгиева се обърна към привържениците на левицата.

Георгиева припомни някои от основните акценти в програмата на „БСП за България“. Сред тях безплатни ясли и детски градини за всички деца, безплатни лекарства за децата до 14 годишна възраст, повишаване на еднократните помощи при раждане за осигурени родители, увеличаване на размера на майчинството през втората година, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас. Увеличаването на доходите и борбата с неравенствата е първостепенна задача за нас, каза още Катя Георгиева. Тя посочи, че предвиждат минималната работна заплата да се повишава всяка година, да се въведе семейно подоходно облагане и намаляване на косвените данъци. По думите на Георгиева само БСП може да гарантира на възрастните хора социален щит и достоен живот с приемане на специален закон за тях, с преизчисляване на пенсиите, с намаляване на ДДС върху храни и лекарства, с помощи за справяне с енергийната бедност, с ограничаване на битовата престъпност в малките населени места.

„Нашата битка е обща и ние успяваме, защото сме отбор“, заяви водачът на листата Кристиан Вигенин. Той изтъкна, че желанията и предложенията на хората от проведените стотици срещи с тях са вече включени в регионална програма на социалистите за област Ямбол.

„Още отсега мога да кажа няколко неща, с които сме се ангажирали и които ще доведем до край, каза Вигенин и ги изброи: „Ямбол ще има нова болница въпреки всички драми, които се развиват тук, въпреки лъжите в продължение на години на ГЕРБ, въпреки лъжите, които се разпространяват в тази кампания. Ямболска област ще има пътища, по които може да се кара без да си трошите колите. Селата от Ямболска  област ще влязат в 21 век, ще имат вода, ще имат достъп до интернет, хората ще имат транспортна свързаност и достъп до здравеопазване. Ямболският бизнес ще продължи да се развива без политически натиск, ще може свободно да работи, да създава работни места и благосъстояние за цялата област. Малките и средни земеделски производители ще имат подкрепата на държавата. Младите хора ще искат да остават в Ямбол, да градят своето бъдеще тук и да имат добри образование за своите деца и добра перспектива за своя живот тук. Възрастните хора ще живеят достоен живот с по-високи доходи и с достъп до здравни услуги.

Ще работим упорито заявеното пред вас да се реализира, без много шум, но ефективно, резултатно и ще работим така, че да сте горди от избора, който ще направите в неделя – номер 4 в бюлетината, номер 4 на машината – „БСП за България” и победа за нас и за България”, бяха думите, с които се обърна Вигенин към присъстващите. Събитието продължи с неформални разговори, музика и настроение.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Голяма германска компания отново заобиколи България

МТU Аеrо Еngіnеѕ започна строителството на завод в Сърбия. Новият център на големия германски авиопроизводител ще се намира в северния сръбски град Нова Пазова. В базата ще се ремонтират двигатели на самолети. В момента в подразделението на компанията в западната ни съседка работят 60 служители. Плановете са през идните няколко […]