„Вкусната градинка” на училище „П. Р. Славейков” – Ямбол вече е факт

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Днес учениците от ямболското Основно училище „П. Р. Славейков” и техните преподаватели откриха официално създадената от тях „Вкусна градинка”. Инициативата е част от иновациите в обучителния процес, прилагани в учебното заведение. Така, от една страна, се дава нова роля на детето, като му се предоставя възможност свободно да експериментира, търси, изследва и намира отговори, идващи от личния опит. Учителите и възрастните пък са в позицията на подкрепящи и партниращи съучастници, които стимулират задаването на въпроси и развитието на откривателския дух у малчуганите.

Чрез участието си в този проект учениците наблюдават и откриват смисъла и връзките между различни области на човешкото познание – ботаника, биология, астрономия, физика, математика, изкуство, философия, социално поведение. Създаването и отглеждането на Вкусна градинка обогатява качеството на живота на децата, техните семейства и местната общност. Резултатът е създаването на място, където децата и възрастните могат заедно да играят и да се преоткриват в множество нови и вълнуващи роли като откриватели, творци, експериментатори, архитекти, дизайнери, учени.

Събитието се превърна в истински празник за училището. А за да е още по-пъстър и весел той се погрижиха децата от 4 „В” клас с класен ръководител Снежана Василева. Специално за откриването и за настроение на своите съученици на открита сцена в двора те изнесоха фолклорна програма „Пролетна въртележка“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адвокат по делото "Милен Цветков": Наркотични вещества в кръвта на подсъдимия са доказани

Делото за смъртта на Милен Цветков върви с добри темпове, доказано е наличието на наркотични вещества в кръвта на подсъдимия. Това заяви адв. Менко Менков, защитник на близките на Милен Цветков, в ефира на БТВ. "Три вида наркотични вещества е имало в кръвта му след взетите проби веднага след инцидента", […]