„Вкусна био градинка” създават в училище „П. Р. Славейков“ – Ямбол

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Създаването на „Вкусна био градинка” е сред акцентите в пролетните дейности на ямболското основно училище  „П. Р. Славейков“. Инициативата е посветена на 22 април – Международният ден на Земята. За целта учениците от І-ви клас посяха семена на различни растения – рукола, грах, пурпурна детелина, люцерна, зелен и червен кейл и розови репички. Инженерните си способности пък  децата проявиха, сглобявайки 3D пъзели, които получиха като подаръците за Празника на буквите от директора Илиана Бицова. Построените малки къщички и елементи към тях послужиха за декорация на пространството. Така със собствените си ръце те сътвориха чудни мини ферми. Посадените семена в тях вече никнат, защото се поливат всеки ден.

Проектът на ОУ „П. Р. Славейков“ – „Вкусната био градинка“ продължава и през следващите дни. Предвижда се на 27 април всяка паралелка от І-ви до ІV-ти клас да си посади свое сандъче с подправки и билки на двора. Малчуганите и техните преподаватели канят всеки желаещ да се включи в инициативата. Ако имате на село или във вашата градинка разсад на билки и подправки, хубава пръст или малки градински инструменти, елате да превърнем деня в празник, призовават те.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ченалова: Съдбата на Пеевски няма да е никак добра

Мисля, че Пеевски много отдавна е изчезнал и е отхвърлен и от ДПС, и лично от Доган. Съдбата му няма да е никак добра, защото той е една от фигурите, наред с Борисов, които доведоха страната до това състояние. Знаят се много неща. Те са ясни и ще имат своя […]