Водачът на ДПС в Ямбол Петър Чобанов разговаря с жители на с. Маломир

NetNews

Кандидатът за народен представител и водач на листата на ДПС за 31 МИР-Ямбол Петър Чобанов беше посрещнат с интерес от жителите на село Маломир. Трудностите в живота на село, липсата на работа и ниските пенсии бяха сред основните проблеми, дискутирани по време на срещата.

Младите хора бягат, защото няма работа за тях и селата постепенно обезлюдяват, алармираха за пореден път жителите на тунджанското село. Те поставиха питане какво ще се направи пенсиите за възрастните хора да бъдат по-нормални, за да посрещат нуждите си без притеснения, както и за подобряване условията на живот в малките населени места.

„Убеден съм, че след тези избори в България ще настъпи желаната от хората промяна, ще се реализира социална политика, която да е в помощ на хората“, коментира Петър Чобанов.  Създаването на нормални условия за бизнеса ще е възможност за разкриването на работни места и по малките населени места, което е предпоставка младите да се върнат на село, допълни още той.

Източник: ЯмболПрес

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Собственици на 5000 частни имота плащат данъци, но не могат да ги ползват

Специалистите на общинското предприятие „Софияплан“ са идентифицирали 5000 частни имота, които попадат в столични паркове, градини или бъдещи зелени зони. Повечето са в Южния и в Западния парк, както и в предвидени зелени пространства. "Това не е странно, учудващото е, че толкова време те не са отчуждавани и остават частни", […]