Възстановчиците от „Антична Тракия“ – Ямбол откриха фестивалния сезон

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Групата за исторически възстановки на Сдружение „Антична Тракия“ – Ямбол записа първото си участие за сезона. То бе на организирания от Ямболската гимназия по туризъм фестивал в двора на училището. Членовете на сдружението влязоха в обичайната си роля, преобразявайки се като траки от периода на Одриското царство. На една от поляните бе разпъната шатра, около която на публиката бяха демонстрирани сцени от живота на древния народ, облекло, въоръжение, бойни техники, двубои.


Сезонът се очертава силен за възстановчиците. В следващите няколко седмици те ще представят Ямбол на 4 фестивала в различни градове на страната. Заради атрактивното си представяне сдружението е поканено да участва в исторически възстановки край Мездра, Велики Преслав, Девня и Исторически парк – с. Неофит Рилски.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Румяна Коларова: Кабинетът „Янев“ е бойна група

„В служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, има твърде много военни и твърде малко жени. Това направи впечатление на всички анализатори“, заяви пред БГНЕС политологът проф. Румяна Коларова, председател на Българската асоциация за политически науки. Ако към това се добави фактът, че премиерът Стефан Янев е изключително близък на […]