В „Тунджа” ГЕРБ отстъпва, ИТН печели пространство , БСП е трета в 4 села, сочат резултатите

NetNews

Резултатите от последните парламентарни избори показват, че БСП запазват водещото си място в община „Тунджа”. Партията е на първо място с 2 455 гласа. На второ място се позиционира коалиция ГЕРБ-СДС с 1 778 предпочели я избиратели. Трета е ПП „Има такъв народ” с 1 479 гласа. Анализът обаче показва, че има разместване на пластовете що се отнася до влиянието, което имат политическите сили в отделните населени места и в общината като цяло.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През последните 12 години основното противоборство е между БСП и ГЕРБ. Въпреки, че левицата има традиционно силни позиции, формацията на Борисов също стабилизира влиянието си и успя да вземе връх в немалко населени места, включително и на местните избори, където имаше свои кметове. Съотношението на силите сега се променя в резултат на  участието на ИТН, която разбива двуполюсната конкуренция и се очертава като трети силен играч.

Данните показват, че БСП запазва лидерските си позиции в 33 от 44-те населени места на общината. В четири села обаче – Кабиле, Кукорево Хаджидимитрово и Могила, социалистите остават едва на трето място, което е сериозен удар по репутацията на БСП в тази доминирана от нея територия. В други 8 селища левицата е с втори резултат.

От своя страна ГЕРБ излиза победител в 6 села – Веселиново, Могила, Завой, Златари, Кабиле, Калчево. В 20 населени места партията е на второ място. В 17 селища тя е трета, а в с. Козарево даже четвърта, което е сериозно отстъпление, предвид резултатите от предишни избори.

Разместването на пластовете е логично следствие от появата на „Има такъв народ” на политическата сцена и полученото влияние в страната още на изборите през април. Макар и трета в община „Тунджа”, ИТН е само с 300 гласа зад ГЕРБ и по всичко личи, че ще си оспорва занапред второто място с партията на Бойко Борисов. Хората на Слави Трифонов печелят изборите в 4 села. Две от тях обаче са сред най-многобройните като население – Кукорево и Роза. Останалите са Окоп и Козарево. В 18 населени места ИТН е втора политическа сила.

Единственото село, в което и трите партии губят първото място е Хаджидимитрово. В него печели коалиция „Изправи се! Мутри вън!”, вероятно поради факта, че водачът на листата Станчо Ставрев е родом оттам. Коалицията излиза и на трето място в село Козарево.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скритите признаци на рак на белия дроб

В началните стадии ракът на белия дроб протича без симптоми, поради което диагностицирането му става много трудно. Но има признаци, по които можете да забележете, че се сериозното заболяване се развива, пише zdrave.to. Продължителна упорита кашлица (две до три седмици) се забелязва при 50–75% от пациентите, както и хемоптиза, болка […]