Ген. Атанас Атанасов от ДБ в Ямбол: Бавно и мъчително Борисов си отива

NetNews

„Бавно и мъчително Борисов си отива. Въпросът е ние какво ще сътворим на мястото на Борисовата държава”. Това заяви в Ямбол днес съпредседателят на „Демократична България” ген. Атанас Атанасов. Той посети града, за да подкрепи кандидатите за народни представители в Ямболска област, както и да коментира актуални политически теми.

По думите на ген. Атанасов, основният проблем на Борисовата държава са тежките корупционни схеми, през които са източвани държавни, общински и европейски пари. „Няма сфера в държавното управление, в която да се бръкне и оттам да не излязат такива обстоятелства. Мисля, че хората го разбраха и това е причината Борисов да приключи със своята политическа кариера”, каза още ген. Атанасов. Според него оттук нататък е важно по какъв начин ще се структурира българската държава, за да може да се повиши благосъстоянието на хората, за да може голяма част от обществения ресурс да стига до широки слоеве от населението, ¼ от което живее в зоната на бедността.

„ Демократична България” е 100 процента в следващия парламент. Въпросът е да бъдем такъв фактор, който да участва в едно стабилно управление. България е парламентарна република. 12 години бяхме премиерска, сега по неизбежност няколко месеца сме президентска, а съгласно чл. 1 от Конституцията България е република с парламентарно управление. Това ни е основна задача, ще работим да се сформира правителство и мнозинство от партиите на протеста и се надяваме трите формации да получим повече от 121 народни представители, за да не зависим от някоя от партиите на статуквото”, бе допълни ген. Атанасов.

Според водачът на листата в Ямбол Веселин Калановски, „Демократична България” е политическа сила, която се стреми към така важната модернизация на държавата. „Свободата е необходимост и нещо, което в последните 12 години повечето българи усетихме как изчезва през задната вратичка на българската политика. Искаме да я върнем обратно и да върнем самочувствието на българските граждани”, каза още Калановски.

По мнението на кандидат-депутатът Веселка Христамян пък, „Демократична България” е единствената партия в момента, която поставя като приоритет запазването и развитието на човешкия потенциал. Та каза също, че „Демократична България” гарантира и има възможност да създаде такива условия, че този човешки потенциал, най-ценното нещо на една нация, да се развива тук, у дома.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Побоища в Пловдивско, мъж преби жена на улицата, друг се сби със съсед в магазин

Бързо производство е образувано срещу 44-годишен пловдивчанин за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. Във вторник мъжът бил задържан, след като на улица „Капитан Райчо“ нанесъл удари на 45-годишна жена. Междувременно в полицията в Раковски попаднал друг извършител на подобно деяние – 31-годишен от село Върбен. Той е заподозрян, че […]