Деликатесът на „Патеса“ – Бутчета от патица конфи

NetNews

Един изключително вкусен, но малко познат на българския потребител продукт представи наскоро като част от асортимента си марката „Патеса“ на българо-френската фирма „Алианс Агрикол – АЛАГ“. Фирмата е сред водещите производства в Ямбол и областта и е на пазара вече повече от четвърт век. Продуктът, върху който фокусира сега вниманието на потребителя е „Бутчета от патица конфи”. Той е на особена почит във Франция, но присъства традиционно и на трапезите в някои други европейски страни, като Унгария, Испания, Белгия, Швейцария, Полша, Чехия, Румъния и др.

Какво е конфи?

Това е месо, приготвено по специална технология, при която продуктът се готви в собствена мазнина, продължително на бавен огън. Това е също така и метод за консервиране на месото, при който то запазва и подобрява своите вкусови качества за дълго време.

Приготвени по този начин, бутчетата от патица конфи са сочни и крехки. Те чудесно отговарят на българския вкус и са идеалното решение за един бърз и лесен, но вкусен обяд или вечеря.

За Ваше удобство ги предлагаме в практична опаковка с капак easy open за по-лесно отваряне. Всяка кутия съдържа четири или пет порции, готови за директна консумация. Опитът показва, че една порция е напълно достатъчна като засищащо основно ястие за един човек. Нужно е само да отворите, да затоплите или по желание да запечете бутчетата до златисто за хрупкава коричка. Гарнирайте с картофи соте или свежа салата по Ваш избор и… Voilà!

Идеално се съчетават с червено сухо вино.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Столичната полиция издирва 14-годишно момиче

Шесто РУ-СДВР издирва 14-годишната Маги Алексиева. Тя е в неизвестност от 22 май, когато е напуснала дома си в ж.к. "Овча купел", в следобедните часове същия ден била забелязана в района на ул. „Пиротска“. Маги е средна на ръст, с нормално телосложение, с тъмна, права, дълга до раменете коса, кафяви […]