Деликатесът на „Патеса“: Фино месо от патица с подправки

NetNews

Фино месо от патица с подправки е поредният интересен продукт от асортимента с марката „Патеса“, с който българо-френската фирма „Алианс Агрикол – АЛАГ“ изкушава потребителите. Фирмата е сред водещите производства в Ямбол и областта и е на пазара вече повече от четвърт век. Във Франция наричат този деликатес риети (на френски: Rillettes). Той се получава при термична обработка на кълцано патешко месо.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!


Французите хапват това блюдо като предястие или по време на аперитива върху препечена филийка хляб, поднесена с кисели краставички или мариновани лукчета. Прекрасно хармонират с червени сухи вина, които подчертават и допълват вкусовите качества на месото.


Специалитетът на „Патеса“ се приготвя по изпитана рецепта, в която се използват три вида месо от патица, овкусено със сол и бял пипер. Резултатът е един неустоимо вкусен и здравословен продукт с нежна текстура и деликатен аромат, който е подходящ както за приготвяне на различни ястия от българската кухня, така и за споделени разходки или почивка сред природата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пребиха мъж с кол

Мъж пострада, след като бе набит с кол от опонент в Мизия, съобщиха от полицията във Враца. Случилото се е от вчера. В 9 часа в районното управление на Оряхово постъпил сигнал. Обадилият се заявил, че минути по-рано в Мизия, неизвестно лице е нанесло удари с кол по главата на […]