„ДИМОВ БОКСИНГ“ – Ямбол е домакин на Шампионат по бокс за младежи

NetNews

От 9 до 13 юни в гр. Ямбол ще се проведе Държавен Личен Шампионат по БОКС за младежи. Българска Федерация по Бокс е възложила домакинството на „ДИМОВ БОКСИНГ“. Това съобщи електронното издание ЯмболПРЕС.

„За нас това е чест и отговорност, защото нашият клуб е създаден преди около година и половина, но ръководството на Федерацията ни гласува доверие да организираме и домакинстваме ДЛШ за възрастовата категория „Младежи“. Очакваме около 140 участника от всички регистрирани български клубове по бокс. Сигурни сме, че отборите ще пристигнат с най – добрите си боксьори, защото Държавния Личен Шампионат е най – престижното годишно състезание на БФБокс. Надяваме се, че ще се справим успешно с домакинството, тъй като планираме и догодина да кандидатстваме за провеждане на шампионат в гр. Ямбол. Срещите ще се провеждат в Зала „ДИАНА“ с начален час 16.00, с изключение на последния ден, когато се играят финалите в категориите. Финалната сесия започва в 10.00 часа. Ще се допуска публика, при спазване на противоепидемичните изисквания. Всички приятели на бокса са добре дошли в Зала „ДИАНА“ да наблюдават битките на българските боксьори. Също така ще има и излъчване на живо по телевизия Б1Б.“, съобщи Ангел Димов – председател на клуба.

Ангел Димов е завършил Националната спортна академия „Васил Левски“ с професионална квалификация „Треньор по бокс“. Като състезател е бил 13 пъти републикански шампион, играл е финал на Купа „Странджа. Бил част от националния отбор на България, където е завоювал множество призови места от международни състезания. Изиграл е над 250 срещи по време на активната си състезателна кариера.  

Пожелаваме успех на Домакините и шампионски титли на боксьорите от „ДИМОВ БОКСИНГ“!

Източник: ЯмболПРЕС

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Беларуски самолет прелетял над България преди забраната на ЕС

Забраната за прелитане на беларуски самолети е в сила от 4 юни, затова и през българското въздушно пространство на 2 юни е преминала баларуска машина, информират от РВД, цитирано от Дарик. Повод за уточнението са публикации, в които се съобщава, че преди дни над България е преминал самолет от Минск. […]