„Досието Едип“ – политически трилър на ямболския писател Димитър Попов

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Излезе от печат и е вече в продажба романът „Досието Едип“ на ямболския писател Димитър Попов. Романът влиза на книжния пазар от издателството „Жанет 45“.

„Досието „Едип“ е политически трилър, в който трима братя, оплетени в мрежите на властта и парите, стават палачи и жертви на своята алчност, конформизъм и морален цинизъм. Трагичният им край е свързан с тайнственото досие на агента от бившата Държавна сигурност Едип, в което са скрити следите на тяхното родово минало. То ги е отчуждило дотолкова, че ги е превърнало във врагове. Романът третира темите за търговията с досиета, в която се оказват въвлечени и хората от най-високите етажи на властта, а алюзиите с всеизвестни събития от най-новата ни история са не една и две.

Димитър Попов е роден през 1956 г. в Ямбол. Завършил е Българска филология, по професия е журналист. Автор е романите „Случаен изстрел“ (1999) и „Семейство Храброви“ (2006).

Пожелаваме успех на новата му книга и много читатели!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Шефка" на "Топлофикация" – Перник дала 6.5 милиона заем на тъста на Ковачки за вила на Лазурния бряг

Общинският съветник в Перник Божидар Живков и съпругата му Василка са собственици на френската фирма V Property, която през 2013 г. купува луксозна вила в Мандльо Ла Напул – малка община на Лазурния бряг в съседство с известния курорт Кан, научи BIRD.bg. Това е станало със заем от 6.5 милиона […]