Започва обработката на тревните площи в Ямбол против кърлежи

NetNews

В Ямбол започва обработката на тревните площи в междублокови пространства, квартали и паркове против кърлежи, съобщиха от общината. Пръсканията ще се извършват по предварителен график при подхоящи метереологични условия.

Дезакаризацията стартира след косенето на тревните площи. От 22:00 часа на 15 април до 06:00 часа на 16 април ще се извърши дезакаризация в централна градска част, градски парк и в някои от кварталите на Ямбол. Поетапно ще бъдат третирани 1400 декара.

Препаратите, с които ще се работи, са безвредни за хора и животни, но въпреки това е препоръчително да не се навлиза в зелените площи поне 24 часа след тяхното обработване. Ще бъдат поставени обозначителни табели на видни места. Припомняме, че на 10 април беше извършена и дезакаризация в местност Ормана.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борис Джонсън: Коронавирусът ще отнеме живота на още хора!

Великобритания днес започна да предлага ваксинация срещу коронавируса на всеки, навършил 45 години, след като изпълни поставената си цел всички на възраст над 50 да получат поне една доза до средата на април, предаде Асошиейтед прес. Въпреки добрата новина обаче премиерът Борис Джонсън предупреди, че в Обединеното кралство, което от […]