Заради проблем с машината в секция № 16 в Ямбол гласуването продължава с хартиени бюлетини

NetNews

Към момента в една секция в община Ямбол гласуването продължава с хартиени бюлетини. Това става ясно от решение на Районната избирателна комисия. С констативен протокол на секционната комисия от 10.50ч. на 11.07.2021г. е обективирано спиране на работата на специализираното устройство за машинно гласуване в 16-та секция. Протоколът е заведен във входящия регистър на РИК Ямбол и изпратен на ЦИК. Секцията се намира на ул. „Ал. Стамболийски“ 29, в сградата на Общинско предприятие „Платени зони за паркиране и общински пазари“.


„Съгласно Писмо изх.№ НС-15-659 от 11.07.2021г. на ЦИК, при наличие на предпоставки за преустановяване на машинното гласуване по чл.269 ИК и при попълнен констативен протокол, РИК взема решение за преминаване към гласуване с хартиени бюлетини. След като констатира, че са налице обстоятелства за възникнали непреодолими външни обстоятелства Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район – Ямболски реши гласуването в СИК 312600016 да продължи с хартиени бюлетини“, се казва в решението.


Като цяло изборният процес в областта протича нормално. След намесата на техник от „Сиела Норма“ машината за гласуване в 67-ма избирателна секция в Ямбол, която спря за кратко работа в началото на изборния ден, вече работи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над 10 загинали мигранти при ПТП в Турция

Минимум 12 мигранти загинаха при автомобилна катастрофа в Турция. Ранени са 20 души. Инцидентът е станал с автобус в източната провинция Ван, уточнява агенция Anadolu. Транспортното средство се е взривило. Огънят е потушен от противопожарните служби. Пострадалите са настанени в близката болница. На мястото на инцидента са пристигнали сътрудници от […]