Изграждат модерен кабинет по биология в ПМГ “Атанас Радев“ – Ямбол

NetNews

С модернизиран кабинет по Биология и здравно образование ще разполага от новата учебна година ямболската Природо-математическа гимназия „Атанас Радев”. Добрата новина оповести на официалната електронна страница на училището Даниела Паликова – Главен учител по природни науки. Според информацията, ПМГ “Атанас Радев“ е в списъка на одобрените за финансиране училища по Национална програма “Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул “Подобряване на условията за експериментална дейност по природни науки в профилираната подготовка”. Одобреният проект е на стойност над 46 хил. лв.

С отпуснатите по проекта средства предстои изграждането на съвременен и модерен кабинет за обучение по Биология и здравно образование. Той ще се използва както от учениците от профилираните паралелки с профил „Природни науки“, така и от всички ученици в гимназията. Това ще помогне за осъществяване на по-качествено и иновативно обучение по Биология и здравно образование.

Целта е децата да работят с истински уреди и техника. Да свързват теорията с практиката, да правят опити и да виждат резултатите. Да сравняват и анализират. По този начин те получават едно голямо предимство в обучението. Поднесено така, то е атрактивно е за учениците, интригува ги и им помага да усвоят по-лесно учебния материал.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кристиан Вигенин: В следващия парламент ще предложа изцяло нов закон за пчеларството

Изцяло нов закон за пчеларството се ангажира да инициира в бъдещото Народно събрание водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин. Това заяви той в края на проведената конференция дискусия за модерното земеделие, посветена на пчеларството като ключов отрасъл, организирана от евродепутата Цветелина Пенкова и Младежкото обединение на БСП в градския парк на Ямбол.