Кампанията „Капачки за бъдеще“ с акция в Ямбол

NetNews

Ямбол е сред единадесетте града, в които тази събота, 22 май, ще се проведе акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“. В рамките на нея всеки, който е събрал пластмасови капачки, може да ги предаде в инпровизиран пункт, подготвен от организаторите. В Ямбол акцията ще е от 10:00 до 13:00 часа пред зала „Диана“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

“Съвсем близо сме до даряването на първата специализирана детска неонатална линейка. Помогнете, като донесете капачките си на 22.05.2021 на едно от нашите събития в 11 града, както и като разпространите това събитие и кажете на колкото можете повече приятели!”, това апелират основателите на кампанията Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Кампанията само за по-малко от 4 години събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само в първите две години от начинанието си, със средствата от всички дарения, те успяха да дарят 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен средства, каузата обединява и стотици хора от цялата страна, които организират доброволни пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, като всеки може да вземете участие.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Станислав Балабанов: Някои медии се страхуват от ехото на бивша власт

”Толкова дълго време медиите се надпреварваха в борбата си за слугинаж, за да достигнат 112-то място по свобода на словото. Успяха, сега си го пазят, отстояват и защитават”, така започна днешното издание (18.05 б.р.) на предаването ”Студио Хъ” по телевизия 7/8 водещият Станислав Балабанов. ”Медиите изпитват остатъчен страх, този път, […]