Крадци оставиха без кислород болница в Ямбол

NetNews

Крадци са задигнали медни тръби в ямболската МБАЛ „Св. Пантелеймон“, създавайки критична ситуация за нощната смяна медици. Посегателството е станало преди полунощ във вторник. Дежурните установили, че са прекъснати връзките с кислородната система, за което е подаден сигнал на телефон 112.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

За инцидента, който само по случайност не е бил фатален за болните, съобщи зам. директорът на болницата д-р Валентин Вълчев. По думите му това не е първия случай, преди около седмица били откраднати други тръби, но тогава без подаване на кислород останало само отделението по хемодиализа. Сега е била задигната част от  централната захранваща тръба с кислород за целия хирургичен корпус и отделението по анестезиология и реанимация.  „Това е престъпление, което засяга пряко живота и здравето на около 100 пациенти, които са на лечение в болницата“, коментира д-р Вълчев.

От ОД на МВР – Ямбол потвърдиха инцидента. На сигнала на телефон 112 било реагирано веднага. Криминалисти са посетили място, започнала е проверка, но до обяд в сряда все още липсвал писмен заявителски материал, възоснова на който да се образува досъдебно производство. Охраната на болницата е поверена на частна фирма, комплексът от 17 сгради павилионен тип е разположен на площ от 32 дка.

Източник: monitor.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Марсианският хеликоптер направи най-дългия си полет над Марс

Доставен на Марс с марсохода Perseverance, хеликоптерът Ingenuity продължава да поставя рекорди за полети в извънземната атмосфера. По време на деветия тестов полет, устройството направи най-дългия си полет. На официалната страница на на НАСА в Twitter се съобщава, че Ingenuity е извършил най-трудния и дълъг полет, който е продължил 166,4 […]