Кристиан Вигенин: Горд съм с това, което е БСП днес

NetNews

Три години системно поставяхме въпроса за безпричинно избиваните стада в Странджа, застанахме зад хората и се опитахме да решим проблема. Системата, която ГЕРБ си бяха изградили,беше непробиваема. Битката продължава, трябва да има справедливост и възмездие за хората и виновните трябва да бъдат наказани. Показахме, че колкото и да се опитват да ни потискат с авторитарни режими, нацията рано или късно ги отхвърля“, заяви Кристиан Вигенин, водач на листата на „БСП за България“ в Ямбол в „Думата е ваша“ по БСТВ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вигенин обясни кои партии са статукво и защо БСП не е една от тях: „Ние години наред сме единствена опозиция на ГЕРБ, понесохме толкова удари. Оцеляхме и съм горд с това, което е БСП днес. Всички проблеми и корупционни практики, за които говорихме, се потвърдиха. Трябва да се разследват в съда тези неща. Новата реинкарнация на част от лидерите буди недоумение, може да се нарекат промяна, но отказвам правото им да наричат БСП статукво. Ако искат да има истинска промяна в България, ще трябва да работят с нас, всичко друго са празни думи, хвърлени на вятъра. В нашата листа имаме много подготвени хора. Една от големите разлики спрямо тази и предишната кампания е, че БСП се отвори и събра около себе си нови партии и движения, с които се явяваме заедно. Искаме да покажем на обществото, че печели обединението, а не разединението. Политиката на ГЕРБ всички тези години беше „разделяй и владей“.

„Ямбол стана известен с проблемите в Ямболската болница и усилията всички тези години да бъде завършена новата сграда. Отделенията в болницата нямат връзка помежду си, това е единственият такъв случай в страната. Основното обещание на ГЕРБ беше нова болница и това никога не се случи. БСП гарантира, че Ямбол ще има нова болница, вече сме планирали всичко необходимо. Има села в областта, които нямат никаква връзка с останалия свят, това е абсурдно. Има населени места, които не са посещавани от лекар. Планирали сме програмата „Странджа-Сакар“, която ще включва общини, чието развитие да бъде подпомогнато. Ще направим пряка връзка между образованието и нуждите на бизнеса. Нужна е добра организация и правилни приоритети, много бързо живота може да се промени“, посочи кандидатът за депутат.

Източник: frognews.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Три пластики намериха отново мястото си в центъра на Ямбол

Три пластики, които години наред красяха центъра на град Ямбол, бяха изложени отново в централното градско пространство. Скулптурите са „Совалка” на Тодор Ялъмов, „Перо” на Димо Бояджиев и „Птици” на Георги Върлинков. Те бяха временно премахнати заради ремонта и обновяването на пешеходната зона на ул. „Раковска”.