Към 10.00 в Ямболско са гласували 7.22% от избирателите

NetNews

Гласувалите в област Ямбол към 10:00 часа са 7.22%, съобщава БНТ по данни на РИК – Ямбол. 6.03% е избирателната активност към 10:00 часа в град Ямбол. Най-висок е процента на гласувалите в община Болярово – 18.21 на сто.

В община „Тунджа“ правото си на глас са упражнили 8.41%, в Елховско – 7.45%. 9.52% от имащите право на глас от община Стралджа вече са гласували. Четири сигнала за нередности са подадени в РИК-Ямбол.

Единият от тях е за носене на маска с инициали на политическа партия, а останалите три за разположени агитационни материали на по-малко от 50 метра от секционна избирателна комисия. Само два от сигналите са основателни.

Дадени са указания на секционните комисии за приемане на решение, уведомяване на община Ямбол и отстраняване на агитационните материали.

Общият брой на избирателите в област Ямбол са 65 239, които могат да упражнят правото си на глас общо в 243 секции.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Опашки и напрежение при гласуването в Турция

Опашки се извиха в секциите за гласуване в Турция още рано сутринта. Първите избиратели са дошли още в 6.40 часа. Напрежение е имало заради липса на предварително попълнени електронни декларации в секцията в квартал „Авджълар“. След  доста разправии е взето решение декларации да се попълват на място, вътре в изборното […]