Лаборатория по природни науки и екология има вече Ямболската езикова гимназия

NetNews

Лаборатория по природни науки и екология бе открита днес в Ямболската езикова гимназия „Васил Карагьозов“. Целта е модернизиране на образователната среда за предоставяне на качествена подготовка в реални лабораторни условия. Очакванията са също така да се повиши мотивацията на учениците за учене по природни науки чрез създаване на модерни условия за експериментална работа.

Лабораторията предоставя и възможности за реализиране на интегрирани уроци за развиване на практически умения и аналитично мислене, разширяване и задълбочаване на познанията относно екологията и опазването на околната среда. „Това, че учениците са в езикова гимназия не означава, че те не са свързани с биологията, химията, физиката”, заяви при откриването директорът на училището Йордан Милков. Той посочи, че от 2 до 5 възпитаници на гимназията всяка година записват да учат медицински специалности в различни университети. Като потвърждение за интереса към тези специалности, Милков уточни, че в момента 45 ученици от 11 и 12 клас са избрали да изучават засилено биология, а 15 – химия. Именно химиците демонстрираха по време на откриването своите практически знания и умения, използвайки част от новото оборудване за опитите си.

Специализираният кабинет е оборудван по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилираната подготовка“. Освен лабораторните приспособления, той включва интерактивен дисплей и персонални компютри за всяко място в кабинета. Стойността на проекта е 30 хил. лв. Проектният екип е от трима учители от ЕГ „В.Карагьозов“: Галя Дончева – главен учител, Мария Плочева – старши учител и Нина Манолова –администратор.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сигналът за бомба в детската градина в столичния ж.к. "Люлин" е фалшив

Не е намерено взривно устройство в детска градина №101 "Ябълкова градина" в София, за която по-рано днес беше подаден сигнал, че има бомба, предаде БНР. Столичната полиция е използвала и обучено куче при претърсване на помещенията и района. Всички деца и персонал са били евакуирани. Източник fakti.bg / Уведомете за […]