Лаборатория по природни науки и екология има вече Ямболската езикова гимназия

NetNews

Лаборатория по природни науки и екология бе открита днес в Ямболската езикова гимназия „Васил Карагьозов“. Целта е модернизиране на образователната среда за предоставяне на качествена подготовка в реални лабораторни условия. Очакванията са също така да се повиши мотивацията на учениците за учене по природни науки чрез създаване на модерни условия за експериментална работа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Лабораторията предоставя и възможности за реализиране на интегрирани уроци за развиване на практически умения и аналитично мислене, разширяване и задълбочаване на познанията относно екологията и опазването на околната среда. „Това, че учениците са в езикова гимназия не означава, че те не са свързани с биологията, химията, физиката”, заяви при откриването директорът на училището Йордан Милков. Той посочи, че от 2 до 5 възпитаници на гимназията всяка година записват да учат медицински специалности в различни университети. Като потвърждение за интереса към тези специалности, Милков уточни, че в момента 45 ученици от 11 и 12 клас са избрали да изучават засилено биология, а 15 – химия. Именно химиците демонстрираха по време на откриването своите практически знания и умения, използвайки част от новото оборудване за опитите си.

Специализираният кабинет е оборудван по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилираната подготовка“. Освен лабораторните приспособления, той включва интерактивен дисплей и персонални компютри за всяко място в кабинета. Стойността на проекта е 30 хил. лв. Проектният екип е от трима учители от ЕГ „В.Карагьозов“: Галя Дончева – главен учител, Мария Плочева – старши учител и Нина Манолова –администратор.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сигналът за бомба в детската градина в столичния ж.к. "Люлин" е фалшив

Не е намерено взривно устройство в детска градина №101 "Ябълкова градина" в София, за която по-рано днес беше подаден сигнал, че има бомба, предаде БНР. Столичната полиция е използвала и обучено куче при претърсване на помещенията и района. Всички деца и персонал са били евакуирани. Източник fakti.bg / Уведомете за […]