„Лесно е като 2и2“: ИТН-Ямбол подема инициатива за разясняване на машинното гласуване

NetNews

„Лесно е като 2и2“- тази инициатива на ПП „Има такъв народ“-Ямбол за разясняване на машинното гласуване е сред основните акценти в кампанията на партията в областта. Идеята е гражданите да имат досег до машинното гласуване преди изборите, за да се предотврати евентуалното им притеснение от този начин на подаване на вота. За целта е разработен симулатор на мобилно устройство, който копира визията на машинната бюлетина.

„Машинното гласуване има безспорни предимства, то ще ограничи възможността за влияние върху вота и манипулиране на резултатите. Решава се и въпросът с недействителните бюлетини, защото машините не допускат да има такива. Същевременно съзнаваме своята отговорност, тъй като за първи път ще се гласува масово така и искаме да сме максимално полезни на избирателите. Затова с мобилни устройства /таблети/, ще направим демонстрацията и ще възпроизведем  напълно начина, по който се гласува на машина”. Това заяви водачът на листата в Ямбол Златомира Мострова преди старта на инициативата.

Първата среща и демонстрация на машинното гласуване са предвидени в петък 18 юни 2021г. от 17.30часа в град Стралджа. Мястото е местният Клуб на пенсионера. Също там ще бъде и  откритата приемна на кандидатите за народни представители на ПП „Има такъв народ“ в 31-ви МИР. В инициативите ще участват водачът на листата Златомира Мострова, заедно с кандидат-депутатите Мария Петрова, Антон Станев и Георги Султанов. Гражданите могат да споделят с тях въпроси, сигнали и мнения за случващото се в община Стралджа и Ямболска област.

В следващите дни подобни срещи ще се организират в цялата област по предварително изготвен график, уточняват от партията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Правителството прекрати процедурата за определяне на концесионер на Летище Пловдив

Правителството прекрати процедурата за определяне на концесионер на Летище Пловдив, открита на 28 февруари 2020 г. Съгласно Закона за концесиите процедурата се прекратява, тъй като до крайния срок, 23 февруари, не е подадено нито едно заявление и оферта, както и няма постъпило искане за удължаване на определения срок. Предвижда се […]