Ловната хижа на Ормана и посещенията на Борисов – обект на атака от ИТН

NetNews

За нередности в стопанисването и управлението на ловната хижа в местността Ормана край Ямбол алармира бившият вече народен представител от ПП „Има такъв народ” Пламен Абровски. Преди десетина дни, на 4 май, в социалните мрежи той написа:

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Днес с колегата ми Петър Димитров/бел. ред. Димитров беше парламентарен секретар на ИТН/ посетихме Ловен дом “Ормана” към ДЛС Тополовград. След продължили 20-30 минути разговори с охраната, имат или нямат право на достъп Народните представители до държавни имоти и след пристигане на “доверено” лице, бяхме допуснати да разгледаме.

С твърда убеденост мога да кажа едно – въпреки обявеният на сайта на ЮИДП /бел. ред. Югоизточно държавно предприятие, стопанисва държавните горски територии в пет административни области – Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол./ туристически достъп – такъв не съществува! Български гражданин не може да влезе. Отговора на въпроса “Защо?”, както и информация за платения с нашите пари лукс, който видяхме вътре очаквайте …..”

Очакваните разкрития и впечатления от посещението, Абровски направи в предаването „Студио Хъ“ по партийната телевизия 7/8 тв.

„Допреди няколко часа бях член на временната комисия, която трябваше да установява ревизии, незаконни харчове и т н. Получавах много сигнали, но 99% от тях бяха анонимни, а такива не се разглеждат. Един от тях се оказа анонимен от някакъв горски и в него настояват да проверим един незаконен ловен дом. Нещо ме човъркаше и решихме да отидем с моя колега Петър Димитров да видим”, разказа ексдепутатът.

По думите му, в сигнала се твърдяло, че това е държавно ловно стопанство и е с ограничен достъп. Без документи и разрешения за строеж е било. „Оказва се луксозно обзаведено. Уникален лукс. Там се ловят шарани. Вътре има апартамент, има ловни трофеи. Казаха ми, че всичко, което уцели Борисов се превръща в трофей автоматично”, посочи Абровски.

Проверките ще продължат, заканва се представителят на ИТН. „Вътре само телевизорът е 85 инчов за 30 000 лева. За кого е този лукс, за премиера ли е? Попитах дали е ходил – казват -последните няколко месеца не. Нормален обикновен български гражданин не може да влезе. Дори аз като депутат влязох с триста зора“, разказа още депутатът. Според него всичко това е разрешено от министъра на земеделието.“ 

Пълният запис от предаването щял да бъде публикуван във Фейсбук до няколко дни.

Източник: petel.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кола пламна в движение, мъж почина, а малката му дъщеря се бори за живота си

Лек автомобил „Шкода Фабия” пламна в движение. В него са били шофьорът и малката му дъщеря. Кошмарният инцидент е станал вчера около 18.30 часа. За съжаление 48-годишният Николай от с. Русокастро е починал тази сутрин в 07:30 часа, а състоянието на шестгодишната му дъщеря остава тежко, съобщиха от ОД на […]