Музеят на бойната слава безславно запада

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Ямболският Музей на бойната слава, който е единствен по рода си в България, бавно, но сигурно запада, установи проверка на НетНюз. Празничният 6 май бе обявен като ден на отворените врати за музея. Главният портал обаче остана затворен през целия ден и с нищо не подсказваше празничността на събитието, а посетителите влизаха през страничния вход.

По-големият проблем обаче е, че експонатите очевидно са оставени на произвола и не се полагат нужните грижи за опазването и съхраняването им. Много от тях са ръждясали и корозират. Боята се лющи и придава тъжен вид на машините, участвали някога в отбраната на страната ни. Още по-фрапиращото е, че дворът и градинките дори не са окосени. Вътрешните експозиции тънат в прах и паяжини. Всичко изглежда тотално занемарено и твърде далеч от представата за бойна слава, каквато трябва да внушава историческият обект.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Работи се за почивката на германските туристи в чужбина

Германия ще направи всичко възможно, за да може нейните туристи да пътуват през лятото. Това обяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от БТВ. Германският дипломат обяви, че се надява през лятото хората да могат да пътуват. Това решение ще бъде взето отговорно. Към момента изглежда, че пътуванията през лятото […]