Над 2% от българите са казали „Не подкрепят никого”

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Над 2 процента от отишлите до урните са заявили „Не подкрепям никого” (между 2,1 и 2,2 на сто). Това сочат данните от различните социологически агенции, обявяващи вече резултатите от „екзит пол”-овете си.

Гласовете на тези избиратели имат влияние при обявяване на избирателната активност, но не и при разпределянето на резултатите на партиите и коалициите.

Процентът на отбелязалите „Не подкрепям никого” се равнява на подкрепата, получена от формации като коалицията „Воля-НФСБ”, „Възраждане” и „БНО” (партията, с която участва в изборите Васил Божков).

През 2017г. на парламентарните избори в Ямболско по същия начин са гласували 2,23 процента, което в реални гласове се равнява на 1 302 души.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов: Има два варианта - политиците да изберат между егоизма и здравия разум

Нека изчакаме окончателните изборни резултати, призова вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред БиТиВи, помолен да коментира изборните резултати според екзит пол. Той благодари на всички българи, които излязоха да гласуват. Запитан ВМРО с кого ще играе в един отбор в следващия парламент, воеводата заяви: "нека видим какво мислят отделните […]