Над 80 първокласници приема ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол за новата учебна година

NetNews

Над 80 деца ще постъпят в първи клас в ямболското ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол. Утвърденият прием за новата учебна година е за 4 паралелки по 22 ученици. Класирането вече е готово, като списъкът на приетите деца по класове е обявен на електронната страница на училището. Подаване на заявления за записване тече от днес, 8 юни, до 11 юни включително.

Избираемите учебни предмети по паралелки са общо 3 часа. Предвиждат се 2 паралелка с часове по български език и литература, компютърно моделиране, английски език. Една е паралелката с 2 избираема часа по български език и литература и един по английски език. Също в една паралелка ще изучават допълнително български език и литература, математика, английски език.

Според организацията на учебния процес, задължителните учебни часове се провеждат в самостоятелен блок, а дейностите по самоподготовка, организиран отдих и физическа активност и заниманията по интереси – в отделен блок.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Създават дежурно звено във Върховната касационна прокуратура за сигнали, свързани с изборни нарушения

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща със заместниците си и ръководителите на отдели при Върховна касационна прокуратура (ВКП), в която бяха обсъдени организацията на работа и осъществяването на контрол за законосъобразност от страна на Прокуратурата на Република България при провеждането на изборите за 46-то Народно събрание на 11.07.2021 г. […]