Напредвало строителството на компостиращата инсталация на Ямбол

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Март 2019 г. – кметът Г. Славов подписва договора за Компостираща инсталация в МОСВ

Напредват стартиралите на 16 декември 2020 г. строително-монтажните работи по изграждането на компостираща инсталация за разделно събирание на зелени и биоразградими отпадъци на Община Ямбол, съобщиха от кметската администрация. Съоръженията и довеждащата инфраструктура се изграждат на терен в близост до площадката на Регионалното депо край с. Хаджидимитрово, с обща площ от 8 000 кв.м., и с предвиден капацитет 2400 т/год. Инсталацията ще приема и обработва разделно събрани зелени и дървесни отпадъци. Целта е да се постигне намаляване на количеството депонирани битови отпадъци в града и подобряване качеството на околната среда.

Визуализация на Компостиращата инсталация

Общият размер на инвестицията е 3,6 млн. лв. 2.5 млн. лв. от тях са осигурени от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, финансовият принос на Община Ямбол е 1,1 млн. лв. Общата продължителност на проекта е 36 месеца, като изпълнението му се очаква да приключи през месец юли 2022 г.

На на 28.04.2021 г. от 11 часа в  ресторант „Тунджа“ ще бъдат представени извършената до момента работа и предстоящите дейности по проекта.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха оранжерия за марихуана в Шабла

Районната прокуратура в Добрич повдигна две обвинения на 38-годишния В.П. от Варна за отглеждането на 86 растения от рода на конопа и за държане на наркотици. На 20 април, в къща в град Шабла, където обвиняемият пребивавал под наем, била намерена оранжерия за производство на наркотични вещества. Избеното помещение на […]