На 17 и 18 юли в с. Генерал Инзово ще се проведе панаир на местните занаяти

NetNews

На 17 и 18 юли от 10,30 часа в село Генерал Инзово ще се проведе Панаир на местните занаяти, традиции, продукти и свързаните с тях производства. В специално изградените по проекта къщички в парка на селото, които са реплика на старата акбунарска къща, ще бъде показана уредбата на дома на селата Дражево и Генерал Инзово, а в останалите ще бъдат демонстрирани художествени занаяти.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Ще бъдат обособени и щандове, където местни производители ще представят своите продукти, а посетителите ще имат възможност да се запознаят с експонати на занаятчии и художници-приложници.

Децата ще се забавляват в къта на Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност с. Кабиле. Там ще могат да рисуват, да оцветяват, да тъкат на малък вертикален стан, да работят с различни материали под ръководството на аниматор.

В празника ще се включат представители на тунджанските села, които ще подредят кътове, показвайки красотата на своите костюми и специфични ястия.

Панаирът на местните занаяти ще е съпътстван от богата фолклорна програма, в която ще вземат участие певчески групи и танцови формации от читалищата и клубовете на пенсионера от община „Тунджа“ и гости от МИГ „Котел, Сунгурларе, Върбица“.

Идеята на празника е връщане към дълбокия извор на българщината, който няма да пресъхне, докато има празници като този.

Задължително условие за участие в Панаира на местните занаяти е гостите и участниците да бъдат облечени в народни носии.

Събитието е част от проект „Традиции и иновации за промотиране на местна идентичност“ на МИГ „Тунджа“ и МИГ „Котел, Сунгурларе, Върбица“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Словения гласува на важен референдум

Словенците отхвърлиха с голямо мнозинство предложенията в нов референдум, съобщи Фигаро. Допитването оспори закон на правителството на премиера Янез Янша. Предложените промени са за закона за управление на водните ресурси. Против предложението са се обявили над осемдесет процента от допитаните. Подкрепа има от малко над тринадесет процента. Избирателната активност надхвърля […]