Община Ямбол осигурява храна на 500 нови потребители за периода от 1 май до 30 септември

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Днес кметът на община Ямбол Валентин Ревански подписа допълнително споразумение към Договор за безвъзмездна финансова помощ по операция „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, съобщиха от общината.

С подписаното допълнително споразумение Община Ямбол осигурява храна на нови 500 потребители за периода от 1 май 2021 година до 30 септември 2021 година. Общо потребителите на проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Ямбол в условия на пандемията от COVID-19“, считано от 1 май, ще бъдат 700 лица.

В програмата са включени хора от най-нуждаещите се целеви групи – самотно живеещи, възрастни и болни хора, които нямат близки на територията на град Ямбол и не са в състояние да се обслужват сами. В следствие на увеличения капацитет ще се включат и още потребители от целевите групи на крайно нуждаещи се лица, с ниски доходи или без доход поради епидемичната ситуация, както и лица под карантина.

През настоящата година проект „Предоставяне на топъл обяд в Община Ямбол в условията на пандемията от COVID-19″ е единствената безплатна услуга на територията на общината за възрастни хора и лица в затруднение. Основна цел на проекта е да бъде осигурен безплатен топъл обяд за нуждаещи се лица, които са изпаднали в неблагоприятно социално положение. Предоставянето на топъл обяд включва предоставянето на храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивша хокеистка пусна горещ фотос, акцентиращ върху пищното й дупе

Едва на 19 години канадската красавица Микайла Демайтер трябваше да вземе едно от най-важните решения в живота си. Въпреки че бе смятана за голяма надежда в хокея, русокосата красавица реши да се откаже от спорта и да се отдаде на съвсем различна сфера. Микайла реши да стане модел и трябва […]