Още сигнали за нередности са постъпили в РИК

NetNews

Избирателка, гласуваща в секция № 37 в Ямбол (в ОУ „П.Р. Славейков”) е подала лично сигнал в РИК, че след като тя и съпругът й са упражнили правото си на глас с хартиена бюлетина, член на секционната комисия е разтворил бюлетините, за да види как са гласували и едва след това е сложил втори печат. За това информира председателят на РИК – Ямбол Екатерина Янева. Направена е проверка, но всички членове на секционната комисия, включително и наблюдатели са отрекли истинността на тези твърдения.

Продължава да има сигнали и за проблеми с машините. Освен в 72-ра СИК в Ямбол и в с. Скалица, за които NetNews информира по-рано, е постъпило ново оплакване от секция в Ямбол, че устройството не реагира при допир. Проблемът е отстранен, коментираха от РИК. До момента в област Ямбол няма подменени неработещи машини с нови.

В 22-ра СИК в Ямбол (в к-с „Златен рог”, бивш център „Каритас”)е установено, че на поставения извън секцията образец на бюлетина е бил отбелязан номера на партията „Изправи се! Мутри вън!”. Предполага се, че действието е извършено от избирател. Образецът е сменен с нов, информираха още от РИК.

Постъпило е и искане от „Демократична България” за това Централната избирателна комисия да разреши видео заснемане на броенето на гласовете след края на изборния ден. Настоява се ЦИК да пусне такива указания до секционните комисии. „Знаете, че по този повод вчера ЦИК излезе с решение, че няма как това да бъде позволено”, допълни председателят на РИК – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мария Цветкова, ВМРО: Гласувахме за съхраняване на традиционното българско семейство

Гласувахме за съхраняване на традиционното българско семейство и християнските семейни ценности, за повече доходи и сигурност на българските граждани, за грижа за възрастните хора, за младите семейства и за хората от малките населени места. Това е обявила при упражняването си право на глас водачът на листата на ВМРО в Ямбол […]