Паметна плоча на учителя Роман Хайнацки бе открита в Ямболската математическа гимназия

NetNews

Паметна плоча на учителя Роман Хайнацки бе открита тържествено в Ямболската математическа гимназия. Тя е дарение от ученици от първия випуск, завършили през 1973 г.

Церемонията съвпадна с Деня на Светите братя Кирил и Методий – 11 май, и 50 години от създаването на ПМГ „Атанас Радев“, които се навършиха малко по-рано –  на 9 май.Плочата е поставена до учителската стая на Природо-математическата гимназия, за да напомня на учители и ученици за голямата личност, която е един от създателите на учебното заведение и на Ямболската математическа школа.

Със събраните средства учениците от първия випуск учредиха и награда за най-изявените ученици „Роман Хайнацки“ в памет на своя учител. Първи носител стана Румен Михов от 11 “а” клас. Той е класиран на националните кръгове на три олимпиади: по информатика, по лингвистика и по математика, като по информатика е на второ място и е член на националния отбор за участие в Международната олимпиада в Сингапур.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Две деца и жена пострадаха при тежка катастрофа край Благоевград

Две деца – момичета, и жена, най-вероятно майка им, са пострадали при тежка катастрофа днес на пътя Благоевград – ГКПП "Ст. Лисичково", предадоха БГНЕС и БНТ. Към 10.45 ч. лек автомобил Peugeot се е блъснал странично в предната дясна част на товарен автомобил MAN – платформа за превоз на тежка […]