Партиите се споразумяха за РИК – Ямбол, Ани Канева е предложена за председател

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Политическите партии в Ямбол се споразумяха за състава на Районната избирателна комисия, съобщиха от областната администрация. На проведените от областния управител консултации участие взеха упълномощени представители на Коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв Народ“, Коалиция „БСП за България“, Партия ДПС, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, Коалиция „Демократична България – Обединение“.


Районна избирателна комисия Ямбол, съгласно решенията на ЦИК, е 13 членна и се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 4 представители. Предложението на ГЕРБ за председател на РИК-Ямбол е Ани Канева. За членове са предложени Димитър Събев, Емилия Марчева и Силвия Атанасова. ПП „Има такъв Народ“ е с 3 представители. Предложението им за заместник-председател е Милко Димитров и членове Катя Атанасова и Веса Ефева. Коалиция „БСП за България“ ще има 2 представители, тяхно е предложението за секретар – Яна Първанова и за член Биляна Кавалджиева. Партия ДПС има две места в комисията, като предлага за заместник-председател – Лора Каламерова и за член Мима Атанасова. Коалиция „Демократична България – Обединение“ предложиха за член на комисията Снежана Енчева. Предложението на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е за Мариана Гърдева за член.


Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс областният управител ще изпрати така направените предложения в Централната избирателна комисия, която ще вземе окончателно решение за състава на РИК-Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гей активист обвини Неймар във въоръжено нападение

Популярният бразилски гей активист Агрипино Магаляинш, който депутат в националния парламент на страната, повдигна скандални обвинения срещу Неймар и неговото обкръжение. Той дори е завел съдебен иск срещу футболната звезда. Парламентаристът обвинява най-скъпия футболист в света в организиране на въоръжено нападение срещу него. Според Магаляинш мотивите на Неймар вероятно са […]