Празнично матине в Ямболския Безистен

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На празничния 9 май, неделя, от 11:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол почитателите на класическата музика ще се насладят на изпълненията на Камерен оркестър „Дианополис“ и вълшебната флейта на гост-музикантката Цвета Паликарова, дирижирани от един от най-известните и талантливи български диригенти – Григор Паликаров.

Програмата на матинето включва произведения на Вивалди, Хайдн, Чайковски, Сибелиус, Кванц, Елгар.

Гост-диригентът Григор Паликаров е роден през 1971 година в Пловдив. Завършил е Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в родния си град, специалност „Пиано“, с пълен отличен успех и златна значка през 1990 година, след което и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София с магистърски степени по четири специалности: „Оперно-симфонично дирижиране“, „Композиция“, „Пиано“ и „Хорово дирижиране“.

От януари 2000 година до април 2019 година е щатен диригент в Софийска опера и балет, а репертоарът му включва повече от 60 оперни и балетни заглавия.

Цвета Паликарова е родена през 1985 година във Варна. Завършила е варненското Национално училище по изкуствата „Добри Христов” със специалност „Флейта“ и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Тя е носител на множество награди от български и международни конкурси. В момента работи като оркестрант-солист в Академичния симфоничен оркестър към НМА „Проф. П. Владигеров” – София.

Източник: Община Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивш гербаджия: Да се проверят твърденията на Илчовски

Бившият депутат от ГЕРБ и настоящ такъв от ДПС Димитър Аврамов коментира твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за преплитане на власт и едър капитал в земеделския сектор. Народният избраник призова казаното в комисията за проверка на предишното управление да бъде проверено. „Трябва да се направи проверка на твърденията. Това са […]