Премахват заграждения в местността „Ормана”, били поставени незаконно

NetNews

В местността „Ормана” са поставени незаконно заграждения, които ще бъдат демонтирани. Това обяви на пресконференция вчера областният управител на Ямбол Георги Чалъков. Оградата е поставена от „Югоизточно държавно предприятие Сливен” без необходимите разрешения и документи и ще бъде премахната доброволно от предприятието.

След получени сигнали в Областна администрация Ямбол са извършени проверки на място в местността „Ормана“, на които е установено, че източно от зоната за пикник в местността е започнало изграждане на заграждения. В началото на месец юни 2021 г., от страна на областния управител Георги Чалъков е изпратено запитване до директора на „Югоизточно държавно предприятие Сливен” относно причините и правното основание за поставянето на тези заграждения, както и наличието на разрешение за това.

От държавното предприятие са отговорили, че оградата е направена, за да се ограничи достъпът на диви животни до пикник зоната, както и на посетители към местообитанията на местната фауна. За строежа липсва издадено разрешение, както и друга строителна документация. Не е извършвана и проверка за установяване на незаконно строителство. Предвид създалото се напрежение след изграждането на преградата, в най-кратки срокове започват нейният демонтаж, като тя ще бъде премахната доброволно от Държавно горско стопанство „Тунджа“.

По думите на областния управител, този тип заграждение не е трайно решение и дори да съществува нужда от изграждане на подобна ограда, това трябва да се случи по установения ред.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

1349 избиратели са подали заявление за гласуване по настоящ адрес в община „Тунджа“

1349 избиратели са подали заявление за гласуване по настоящ адрес в община „Тунджа“ до крайния срок, съобщи кметът Георги Георгиев. По постоянен адрес избирателите са 16 973, но не е ясно колко от тях са заявили желание да гласуват по настоящ адрес в друго населено място. В 21 населени места […]