Само 140 каруци са регистрирани в община „Тунджа“, в 24 села няма нито една регистрация

NetNews

Едва 140 пътни превозни средства с животинска тяга са регистрирани в селата на община „Тунджа”. Това става ясно от публикувана на страницата на общината в социалните мрежи информация. В 24 населени места пък няма нито една регистрирана каруца. Това означава, че в повече от половината села жителите, притежаващи такива превозни средства, не са изпълнили задълженията си, произтичащи от закона.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Задължението за вписване на каруците в регистър произтича от Наредбата за регистрацията и изискванията, на които трябва да отговарят превозните средства с животинска тяга в община „Тунджа“. Тя е приета преди повече от 7 години, на 30 януари 2014 г. В нея е записано, че в срок от 60 дни от приемането ѝ пътните превозни средства се регистрират от собствениците. Във всяко населено място се води отделен регистър, като вписването се извършва от кмета или кметския наместник и се издава регистрационен номер подобно на автомобилите.

Очевидно обаче процесът върви мудно и трудно. Днес в село Ботево е извършена регистрация и преглед на 21 каруци, с което именно регистрираните на територията на община „Тунджа“ превозни средства с животинска тяга стават 140, се казва в информацията от кметската управа. Според наредбата, глобата за нарушаване на нейните разпоредби е 100 лв. за физически и 300 лв. за юридически лица.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Porsche смята летящите автомобили за атрактивни, но скъпи

В последно време няколко марки представиха планове за летящи автомобили и темата започна да става все по-интересна за редица производители и инвеститори. Последната голяма марка, която се изказа по темата бе Porsche. Според представители на германската марка, въздушните таксита могат да се превърнат в реалност за всички, но за това […]