Силен сезон за ямболските информатици, Румен Михов от ПМГ „Ат. Радев“ ще представя страната ни на Международната олимпиада по информатика вСингапур

NetNews

Ямболската школа по информатика „Шикови“ е партньор на VI-ти кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ. Престижното състезание ще се проведе на 23 май (неделя) 2021 г. Предстоящият кръг ще е тип СПРИНТ и е последен преди големия финал. Той започва в 14:00 и завършва в 17:00ч., а състезателите ще трябва да се справят за три часа с няколко различни по трудност задачи. Шести кръг ще определи 12-те финалисти от основното класиране и 5 от Junior, които ще участват в големия финал.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!


„Решаването на задачи представлява търсене на изход от някакво затруднено положение или на пътища за преодоляване на препятствия. Това е процес на постигане на цел, която първоначално изглежда трудно достижима. Решаването на задачи е специфична особеност на интелекта, а интелектът е особен дар на човека. Пожелавам успех на състезателите и организаторите на шестия кръг на CodeIT, 2021 година!“, споделя Руско Шиков, ръководител на школа по информатика „Шикови“ – гр. Ямбол.

В изминалия V-ти кръг представителят на школата Румен Михов – ученик от ПМГ  „Ат. Радив” – Ямбол е носител на специална награда от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio.

Сезонът се очертава силен за ямболските информатици. Само преди десетина дни в ПМГ „Атанас Радев“ бяха връчени сребърните медали от Националната олимпиада по информатика на Калоян Шиков (група Е) и Румен Михов (група А), както и грамота за отлично представяне на Радостин Хандъров (група А). И трите момчета са възпитаници на школа „Шикови“.

След олимпиадата Румен Михов успя да постигне отлични резултати на трите контролни за определяне на националния отбор на България и ще представя страната ни на Международната олимпиада по информатика. Неин домакин ще бъде Сингапур в края на юни 2021. Калоян спечели първо място и златен медал в група Е на Националното пролетно състезание по информатика, което се проведе на 08.05.2021.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Данчето Христова стана затворник

Повече от година след началото на пандемията от COVID-19 Йорданка Христова все още е в паника от вируса. Легендата на естрадата признава, че не напуска безпричинно дома си, отказва всякакви покани за гостувания в медии, събирания с приятели, концертни изяви и други масови мероприятия. Заради това отклонила и поканата да […]