Станислав Говедаров, ГЕРБ-СДС: Говоренето, шоуто, протестите са едно, но да работиш конкретно е съвсем друга работа

NetNews

Интервю с втория в листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в Ямбол Станислав Говедаров, с номер 5 в бюлетината за парламентарните избори и 102 в преференциалния вот.

Г-н Говедаров, защо приехте да участвате отново в листата на ГЕРБ?

Отговорен човек съм. Така са ме научили първо моите родители, след това спортът ме формира и научи на дисциплина, отговорност и екипна игра. И не се отказвам, нито в бизнеса, нито в обществения живот. Знаете, бях народен представител от ямболски регион в краткото 45-то Народно събрание. И аз и Вие и цялото общество беше свидетел, какво беше поведението и действията на т.н. „партии на протеста“. Всички бяхме свидетели, коя партия /ГЕРБ/ прояви отговорност и кои партии, буквално избягаха от поемането на отговорност за управлението на държавата. Защото говоренето, шоуто, протестите са едно, но да работиш конкретно, е съвсем друга работа.

Какви са предимствата на ГЕРБ според Вас?

Предимствата на ГЕРБ са преди всичко в човешкия потенциал и подкрепата, която има в обществото. Разбира се, не мога да не подчертая, колкото и някой да искат да го отхвърлят и дори зачеркнат, направеното е реалност. За съжаление ние като общество, имаме способността да забравяме, от къде тръгнахме преди 10 години, какво беше тогава и какво е сега. Забравяме секторите, които изцяло се промениха, не си спомняме вече как изглеждаха нашите градове и села… Другото предимство на ГЕРБ е, че стъпвайки на опита и направеното, знае как и с какво да продължи, и то европейското развитие.

На какви приоритети залагате лично Вие в тази кампания?

В тази кампания освен общите приоритети на коалиция ГЕРБ-СДС за развитието на страната, всеки един от нас в листата има и свои, специални за региона. Никой няма да изненадам с моите ангажименти в сферата на спорта. Държа и на ремонта на Спортната зала в Ямбол. Там знаете, скоро ще започне реално случването, защото средствата бяха осигурени от Правителството на Бойко Борисов и текат в момента процедурите. Смятам, че спортът е жизнено важен за децата и учениците и трябва да насочим усилията си натам и инвестираме в училищните спортни зали и площадки.

Другата моя тема, по която ще работя е свързана с икономиката и бизнеса. Занимавам се и познавам процесите отвътре и този стрес и несигурност, който в момента служебното правителство излъчва спрямо бизнеса, е пагубен. Бързо ни трябва стабилност. А за следващите години на управление ГЕРБ предлага освен силен Растеж и структурно Развитие. Националната политика се насочва към трансформиране на икономиката основано на научно знание, дигитализация и производителност. Целта ни е да се повиши добавената стойност в националния ни продукт Едно от нещата, за което ще работя за региона е в предвидената за изграждане в страната Нова мрежа стратегически индустриални паркове, да бъде и Ямбол.

Какви са впечатленията Ви при срещите с гражданите?

Това е най-хубавото и зареждащо в една кампания. Аз съм много комуникативен човек и всякакви разговори с хората, опоненти, привърженици ме нахъсват. И виждам, че с хората има диалог има разбиране, достигаме до разговора за националните приоритети и виждания на хората. И когато хората ме питат – „Защо вие в Парламента, не можете да си говорите, не се чувате, не се обединявате около важните за нас неща“, тогава стигам до нелицеприятни отговори… Знаете ли, хората искат да виждат, не само че политиците работят за тях, но и  живота им да става все по-лесен, справедлив, сигурен. Всички трябва да сме наясно, че това става с много работа.

С какви аргументи бихте призовали хората да подкрепят Вас и ГЕРБ?

Това което искаме всички – спокойствие, стабилност, справедливост, сигурност, предвидимост, ръст на доходите, достоен живот на възрастните, качествено образование и работа за младите, може да го постигнем заедно с избора на ГЕРБ-СДС. Ако това, което предлагаме се припознава от обществото за важно, номерът в бюлетината е 5 – ГЕРБ-СДС.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Белгийски топ талант е трансферна цел на Юрген Клоп

Отборът на Ливърпул има интерес към белгийското крило Жереми Доку. Според журналиста Руди Галети, 19-годишният национал на „червените дяволи“ е една от основните цели на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп. Галети твърди, че от неговия клуб Рен ще искат да получат около 40 милиона евро, за да го пуснат. Доку […]