Стефан Вълдобрев: Има нещо специално и магично в Ямбол, чувствам го близък

NetNews

„Имахме един паметен концерт тук преди две години. Никога няма да го забравя. Беше за празника на града, свирихме преди Джипси Кингс и на площада имаше над двадесет хиляди човека. Такова нещо се помни дълго. Всъщност, именно този концерт стана причината сега да включим Ямбол в лятното ни турне за 2021. Твърдо вярвам, че отново ще имаме незабравима вечер”. Това споделя в интервю за НетНюз Стефан Вълдобрев дни преди концерта на „Обичайните заподозрени” в Ямбол. Музикалната фиеста с една от най-популярните български групи е на 15 юли в лятното кино. Началото е от 20.00 часа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Предстои Ви концерт в Ямбол, това не е първата Ви среща с публиката тук. Какви са впечатленията Ви от нея и от града?

Имахме един паметен концерт тук преди две години. Никога няма да го забравя. Беше за празника на града, свирихме преди Джипси Кингс и на площада имаше над двадесет хиляди човека. Такова нещо се помни дълго. Всъщност, именно този концерт стана причината сега да включим Ямбол в лятното ни турне за 2021.

Твърдо вярвам, че отново ще имаме незабравима вечер. Видях с очите си на какво е способна ямболската публика, колко е емоционална и интелигентна. Имам и по-ранни спомени – живях в Ямбол около месец и половина докато снимахме игралният филм „Далече от брега“. След като свършеше снимачният ден, се разхождах дълго из красивия ви парк, покрай чудесните скулптури, а късно вечер – около безистена и театъра. Има нещо специално и магично във вашия град. Чувствам го близък.

В какво са заподозрени „Обичайните заподозрени”?

В добро настроение и свръхпрофесионализъм. Опитваме се концертите ни да бъдат остров за положителни емоции и оптимизъм, където хората се чувстват заредени. Гледам на нашата група и нашата публика като на общност от приятели, които намират сигурност и смисъл в срещите помежду си.

„По-полека” се наложи като тотален хит, както и много от другите Ви парчета. Коя ваша песен обаче поставяте Вие лично на първо място?


Няма как да дам честен отговор на този въпрос. Няма първо място, но
има няколко, които през годините са маркирали развитието, ставали са крайъгълни камъни на пътя ми дотук. Ще спомена някои от тях: Обичам те, мила, Рай, Едно, Към, Аз ли съм или не съм, Фойерверк, Бряг с цвят най-зелен, Холивуд, Сняг над Сахара, По-полека, Тази песен не е за любов, Ето така, Лепило за брада, Голяма работа.

Последният ви албум е „Код жълто”, за какво сигнализирате чрез него?

Жълт код е фраза, взета от текста на „Голяма работа“. Хареса ми,
защото жълтият код обикновено значи: „времето е потенциално опасно, но не се очакват големи катаклизми“. Предупреждение докъде е стигнало човечеството, но същевремнно и оптимизъм, че ще се справим с всичко.

Това е и албум по време на коронавирус. Как се отрази пандемията и как изобщо успяхте да го направите в тези условия?

Говорихме си онзи ден помежду си, че това е някакво чудо. Януари и
февруари се чувахме само по телефоните от различни краища на България, обсъждахме идеите си от разстояние. В края на март се събрахме и почнахме репетиции в София, оборудвани с маски, ръкавици, очила и дезинфектанти, отворили широко прозорците при минусови температури. През май записвахме, през юни смесвахме и на 1 юли албумът беше готов. Чудо. Помогна ни силното желание да бъдем заедно помежду си, и заедно с публиката. От началото на пандемията имам чувството, че съм в някакъв сън. Сънувам. Единствено срещите с публиката ми дават усещане за реалност.

Ако трябва да поздравите ямболската публика с цитат от ваша песен, кой ще е той?


Един човек е по-голям от целия свят.
От целия свят!
Една любов е океан – ще го преплувам.
Един живот не е живян,
щом не си треперил за някого.
Ако сърцето не е било фойерверк.
Фойерверк…

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разговорите в Google Meets приключват след 60 минути, ако не си платите

Google Meet се превърна в една от най-популярната платформа за провеждането на всякакъв тип разговори през последната година, а предвид ситуацията в която беше изпаднал целия свят от компанията бяха направили някои промени в полза на потребителите. Такава промяна например беше отключването на функция за безплатни разговори до 24 часа […]