Ст. Ставрев: Дами и господа управници, феодализмът не съществува, административният натиск е недопустим

NetNews

„Уважаеми дами и господа управници, феодализмът отдавна не съществува в съвременната политическа реалност. Реториката „моите гласове“ и „моята община“ не е актуална. Те и двете са на хората.” Това заяви водачът на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” в Ямбол Станчо Ставрев. Повод за думите му са многобройните сигнали за оказван административен натиск върху граждани в областта.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Господин Ставрев, в 70-те години на миналия век, в онази държава, никой не си е позволявал да се държи с мен по този начин“ – това ми каза достоен и уважаван човек след излизането си от един от т. нар. „Кабинети на властта“ в Ямболски многомандатен избирателен район”, разказва Станчо Ставрев.

Проблемът за административния натиск, особено върху хората от малките населени места, бе поставен от Ставрев и пред международните наблюдатели, с които кандидатите за народни представители от коалицията се срещнаха преди дни. „До нас достигат сигнали и оплаквания, че хората се страхуват свободно да изразят своя вот, тъй като са подложени дори и на заплахи от овластени лица. Това е недопустимо и ние призоваваме да се спрат опитите за влияние и хората да бъдат оставени свободно да преценят за кого ще гласуват”, категоричен е Ставрев.

Той призова „да заложим на смислени каузи, на ясни послания, на конструктивен диалог, за да има тази изстрадала държава, за да имаме всички българи нашата нова перспектива. За да имаме нашия нов национален идеал!”

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тежки обвинения за Иво Лудия

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Иво Даскалов. Спрямо него е повдигнато обвинение по чл. 142 ал.3 т.3 вр. ал.2 т.2 и т. 6 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал.1 от НК – за отвличане, като към отвлеченото лице е проявена особена […]