С церемония и концерти Ямбол чества Деня на Европа и Деня на победата

NetNews

Ямбол ще почете празничния 9 май, обявен за Ден на Европа и Деня на победата над хитлеристка Германия, съобщиха от община Ямбол.

В 9:45 часа започва програмата на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов на Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ямболци в квартал „Каргон”.

Тържественият ритуал със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и поднасяне на венци и цветя е в 10:00 часа. В него ще участва представителна част от Ямболския гарнизон.

В 11:00 часа започва празничното матине на Камерен оркестър „Дианополис“ с участието на гост-диригент Григор Паликаров и гост-музикант Цвета Паликарова /флейта/ в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол. Почитателите на класическата музика ще чуят изпълнения на произведения на Вивалди, Хайдн, Чайковски, Сибелиус, Кванц, Елгар.

Със същия начален час е организираното от Руски клуб „Съотечественик“ поздравление по повод празника и поднасяне на цветя на паметните плочи на починалите съветски воини през 1944-1945 година, което ще се състои на паметната плоча в Градски парк – Ямбол.

           В 13:00 часа в Музея на бойната слава, в който е обявен ден на отворени врати по повод двойния празник, започва концертът на Вокална група за руски песни „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ с ръководител Елена Иванова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Инвестиция за над 0,5 млрд. лв. разкрива 100 работни места в София

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Шварц Ай Ти България“. Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 570 000 лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София. „Шварц […]