Татяна Дончева в Ямбол: Реформата на съдебната система е задължителна, за да постигнем справедливост

NetNews

Председателят на „Движение 21″ и лидер на Коалиция ‘Изправи се! Мутри вън“ Татяна Дончева бе на посещение днес, 29 юни, в Ямболска област. Целта на визитата ѝ бе да подкрепи ямболската листа на формацията и да разговаря с граждани от региона. Дончева посвети посещението си на ямболлията и неин колега, юристът Любен Корнезов, който по думите ѝ има значителна заслуга за приемането на новата Конституция и е имал важна роля в българския политически живот и в развитието на съдебната система като министър на правосъдието.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Посещението ми започна от община Болярово, където говорихме доста продължително, около три часа, за проблемите на малките общини. Най-важното за тях е да имат надежда за бъдещето, което минава през подобряване на образованието, здравеопазването и социалните услуги. Програмата Странджа-Сакар трябва да бъде възстановена, възобновена и преосмислена, което ще съдействаме да се случи в новия парламент”. Това заяви Татяна Дончева пред медиите.

Тя, заедно с кандидатите за народни представители на коалицията, дадоха пресконференция пред сградата на Съдебната палата в Ямбол. „Реформата на съдебната система е задължителна, за да постигнем справедливост, справедливост и пак справедливост”, бе категорична Дончева. Според нея, реформата е свързана с няколко стъпки, които са обединили един по-широк обществен консенсус. „На първо място това е закриването на специализирания съд и прокуратура, които бяха използвани от досегашната власт за бухалка и за рекет на бизнеса и общините. Предстои избор на нов висш съдебен съвет. Надявам се той да е реформаторски, като пред него ще бъде поставен и въпросът за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Това, каза още Татяна Дончева.

По думите й, ПП ГЕРБ се е опитала да циментира различни бордове на директори чрез Закона за публичните предприятия и да ги направи де факто несменяеми. „Това особено касае здравната система. В името на запазване господството на ГЕРБ бяха вкарани в управата милиционери и икономисти, а не и лекари.  ГЕРБ този път няма да има възможност да държи властта докато текат преговори за правителство, така че и извършеното от служебното правителство, и онова, с което ще започнем в парламента, смятам ще ни даде възможност в няколко месеца да извадим ГЕРБ от ключовите структури на държавата, уточни Дончева.

Относно ямболската листа на коалицията, та заяви, че са заложили сме на авторитетни граждани и професионалисти, а в нея има съчетаване на партийни и граждански формации без да се противопоставят едни на други. „На първо място като критерий за избора е хората да стават за работата, която ще вършат. Станчо Ставрев ще бъде преизбран за депутат”, бе категорична Татяна Дончева.

„Нашият стремеж е заедно с гражданите да напишем, да формулираме следващите политики, които да направят България, града и региона ни по–социални, по-привлекателни, по–добро място за живеене. Ние вярваме, че общественият дебат и експертизата на всеки от нас, от вас, ще направят от идеите и предложенията наистина легитимни, прагматични и съдържателни национални цели и приоритети, от които днес България има спешна нужда”, заяви водачът на листата Станчо Ставрев.

Посещението на председателят на „Движение 21″  завърши с участие в инициативата „Кафе с кауза“ в Сити център Ямбол. В рамките на събитието бяха проведени срещи с бизнеса, с културните дейци и с юридическата общност.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НАП: 10 акта за административни нарушения на границата

Близо месец след първите проверки на ГПКК „Капитан Андреево”, които установиха касова наличност от 32 млн. лв. на фирмата стопанисваща пунктовете за дезинфекция на граничния пункт, средствата не са предоставени на проверяващите органи от НАП. Това обяви говорителят на НАП Росен Бъчваров. „Предишната проверка, която бе преди 20 дни завърши […]