Татяна Дончева свири на цигулка в ямболския парк в музикално предизвикателство

NetNews

Невероятни умения по свирене на цигулка показа Татяна Дончева при посещението си в Ямбол. Тя ги демонстрира в Градския парк, където заедно с кандидатите за народни представители на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” имаше среща с граждани. Причината ямболлиии да станат свидетели на музикалните заложби на Дончева бе музикалното предизвикателство, отправено към нея от концертмайстора и ръководител на Камерен оркестър „Дианополис” Красимира Султанова.

Юристът и лидер на „Движение 21” не срещна никакви затруднения при музикалната импровизация. Което си има съответното обяснение. Оказва се, че Дончева 10 години е свирила на цигулка във филхармонията. За изпълненията си тя ползва цигулката на Красимира Султанова. По принцип виртуозните музиканти не отстъпват инструментите си на други хора. Любопитен факт е, че Татяна Дончева е вторият човек, свирил на тази цигулка. Преди нея, тя е била само в ръцете на харизматичния и световно известен български цигулар Светлин Русев.

„Безспорно, музикалното предизвикателство придава цвят и позитивизъм на кампанията ни. Но по този начин целим също така нашите послания да стигнат по-лесно и бързо до хората. Не във всяко населено място има музикално училище, но във всяко, дори и в най – малкото, има деца с желание, талант и потребност да се занимават с изкуство”, заяви водачът на листата в Ямбол Станчо Ставрев. Той допълни, че ще предложат целево финансиране на читалищата от страна на държавата за разкриване на школи по изкуствата, дори и в малките населени места, щом има заявена потребност от децата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Яница Радева представя романа си „Поздрави от Хадес“ в родния Ямбол

На 7 юли 2021 г. от 18.00 ч. в Художествената галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол ще бъде представен романът „Поздрави от Хадес“ („Жанет 45“) от Яница Радева. Яница е родена и израснала в Ямбол. „Поздрави от Хадес“ излезе през 2020 г. и тази година получи номинация за Националната литературна награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“.