Театрални работилници в община „Тунджа“

NetNews

Дни преди първи юни – Международният ден на детето,  актьорите от Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол ще организират и проведат още четири театрални работилници с участието на деца, родители и значими възрастни.

Пътуващите театрални работилници включват интерактивно представление – импровизация за куклен театър по приказката на Елин Пелин „Дядовата ръкавичка“. Постановка: Съби Събев, сценография и кукли: Павлина Василева, музика – Георги Гарчов. Участват актьорите Жулиета Николаева, Ангел Попов, Калина Баракова и Димитър Димитров.  В интерактивния спектакъл са включени песни и игри, в които децата, родителите и значимите възрастни участват пряко. Актьорите запознават децата и родителите с процеса на подготовка на един спектакъл, с куклите, декора и реквизита на интерактивното представление, което е подготвено специално във връзка с проектната дейност.

На 25  и 26 май 2021 г. по график театрални работилници са в селата Маломир, Скалица, Победа и Хаджидимитрово.

Събитията са в изпълнение  на проекта на община „Тунджа“ „Пъстра палитра – иновации за приобщаване“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Предвижда се провеждането на общо 17 театрални работилници,  девет от тях са планирани за май.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Помните ли Renault Symbol? Ето го неговия наследник

Renault представи бюджетен седан с име Taliant, който е предназначен за турския пазар. Тази кола е позиционирана като наследник на модела Symbol, който беше популярен и у нас преди години. Съдейки по данните на официалния уебсайт на Renault, цените за автомобила започват от 179 900 турски лири (17 500 евро […]